*C a r p e* D i e m*

"Život se ne mjeri brojem udisaja već brojem trenutaka koji su vam oduzeli dah"


30.03.2009.

Proud to be Bosnian

Ne znam kakav je vas vikend bio, al men' je bilo FENOMENALNO! Isli smo na tekmu Belgija-BiH, patriotski navijala, izgubila glas, skakala prvo po podu, pa stolici, da bi na kraju grlila koga god sam stigla. Navozala se kroz 3 zemlje u jednom danu, umorna, al nadasve ponosna i sretna sto sam dozivjela taj stimung, prije, poslije, za vrijeme utakmice. Vidjela sam registracije auta i autobusa iz B&H, Austrije, Svedske,Danske,Njemacke,Holandije..Stimung na tribinama je bio kao da si u Bosni, a vi sto ste gledali utakmicu ste mogli cuti zviduk svaki bud kad bi Belgijanci bili u napadu. Odavno toliku srecu i jedinstvo nisam osjetila u jednom trenutku. aBd bice jos ovakvih trenutaka u zivotu. Zenica u srijedu ce najmanje opravdat rezultat u Genk-u.

*C a r p e* D i e m*

Me, myself and I...

Zivot je ka' pisma
"Naucila si zivit, 'tico lijepa
od svakoga ne primit ruku pomirenja
i pocinjes razumit' prvi puta
da jedno smo vani, a drugo smo iznutra
Hodaj! Nebo strpljive voli
Hodaj! Mozda se ipak sve u dobro pretvori i tko ce to izvagat svaki puta koje rici vratit', a koje ces progutat... "
*************************************************
"Koliko krivih rici pobigne kroz zube,
a ko ce ih stic' ka' i perje baceno u vitar ne mos pokupit, a ucim se kupit.."

Spring 2009
* Mens sana, in corpore sano
* Puno ljubavi all around me
* Uspjeh na poslu
* Putovanja na dugo, i na kratko
* Snijeg & skijanje (jos malo)
* Proljece, odjeca, SUNCE
* Stara dobra raja
* Nova poznanstva i iskustva

Omiljeni citati
ZIVOT I LJUBAV. Zivot je duboka i tamna noc u kojoj tek ponekad bljesne munja cija je svjetlost tako nenadana i divna da opravdava sve godine tmine.

O ZIVOTNIM ODLUKAMA. Vrtimo se izmedju ocajanja i zelje za smirenjem, i ne znamo sta je nase. Zaustaviti se u jednoj tacki, okrenuti se prema nasoj strani, to je ono sto treba a sto je tesko uciniti. Ma kakva odluka, osim one koja ce uznemiravati nasu savjest, bolja je od izgubljenosti kojom nas daruje nerijesenost. Ali odluku ne treba pozurivati, treba joj samo pomoci da se rodi, kad joj dodje vrijeme.

O LJUBAVI. Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objasnjavati ni traziti joj razlog.

O POVRATKU I CEZNJI. Pa u tome i jeste sve: vracati se. S jedne tacke na zemlji ceznuti, polaziti i ponovo stizati. Bez te tacke za koju si vezan, ne bi volio ni nju ni drugi svijet, ne bi imao odakle da podjes, jer ne bi bio nigdje. A nisi nigdje ni ako imas samo nju. Jer tada ne mislis o njoj, ne ceznes, ne volis. A to nije dobro. Treba da mislis da ceznes da volis.
Nista ne treba cekati, svemu treba ici u susret. Ako covijek nije glup ni kukavica, nije ni bespomocan.

O ODLUCNOSTI. Tesko je dok se ne odlucis, tada sve prepreke izgledaju neprelazne, sve teskoce nesavladive. Ali kad se otkines od sebe neodlucnog, kad pobijedis svoju malodusnost, otvore se pred tobom nesluceni putevi, i svijet vise nije skucen ni pun prijetnji.
Jer nikad nije bolje, vec gore, ili nam se tako cini zato sto je uvijek teze ono sto jest nego ono sto je bilo, i uvijek laksi oduzeni dug nego onaj za vratom.

*****

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
95158

Powered by Blogger.ba